Coöperatie Goed Veur Mekare organiseert excursie langs energieprojecten

De coöperatie Goed Veur Mekare organiseert vrijdag 16 juni een excursie naar een zonnepark en windpark. Bent u nieuwsgierig wat er zoal bij komt kijken om een zonnepark aan te leggen, of heeft u interesse om een bijdrage te leveren aan de lokale energietransitie? Dan bent u van harte welkom om mee te gaan. De excursie is gratis, maar u moet zich wel voor 10 juni aanmelden. We gaan met de bus en er is beperkt plek. Meer informatie is te verkrijgen bij Hans van Vliet, havanvliet52@gmail.com.

Onlangs is in Olst- Wijhe de coöperatie Goed Veur Mekare opgericht. “Als coöperatie willen wij samen met de bewoners, maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven de energievoorziening van Olst-Wijhe verduurzamen. Met concrete projecten willen wij de energietransitie versnellen en een bijdrage leveren aan de lokale economie”, aldus Hans van Vliet, bestuurslid van Goed Veur Mekare. “Met deze excursie gaan we langs 2 succesvolle energieprojecten, een zonnepark in Hengelo (Gld.) en een windpark in Nijmegen. Samen met de samenleving uit Olst-Wijhe gaan we met de bus op stap en met eigen ogen zien en ervaren hoe een grootschalig zonnepark er uit kan zien, wat er zoal bij komt kijken en hoe het bijdraagt aan de lokale economie. Met deze excursie willen we de deelnemers aan de excursie inspireren. Daarnaast hopen we lokaal het netwerk van mensen en partijen te verbreden die een bijdrage aan de energietransitie willen leveren”.

De excursie wordt mede georganiseerd door Natuur en Milieu Overijssel, en is financieel mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, Stichting Duurzaam Olst-Wijhe en de gemeente Olst-Wijhe.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie