Eerste Open Wijhese Sprintkampioenschappen in aantocht

Ondanks dat de gemeente Olst-Wijhe geen eigen wielervereniging heeft zijn er wel veel sporters die met regelmaat op de race of toerfiets zitten. Op 21 mei krijgt de wielerliefhebber de kans om een gooi te doen naar de titel van de winnaar van de eerste Open Wijhese Sprintkampioenschappen. Deze kampioenschappen worden dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het idee komt van een wielerliefhebber uit Wijhe: Siward Swart. Hij is de initiatiefnemer van de eerste Open Wijhese Sprintkampioenschapen die op het asfalt bij de Lange Slagen in Wijhe word gehouden.

Swart kwam op het idee van de sprintkampioenschappen doordat er voor wielrenners in de regio wel veel lange afstand toertochten georganiseerd worden maar geen kortere afstanden. En zo kwam het idee tot stand om sprintwedstrijden te organiseren. De sprintkampioenschappen zitten vol explosiviteit en spektakel voor zowel de deelnemers als de toeschouwers.

De vorm van de sprintwedstrijd is afgeleid van de sprintwedstrijden uit het schaatsen, 2 wielrenners gaan het tegen elkaar opnemen in een onderling duel. Uiteindelijk zullen er 4 deelnemers overblijven die uit mogen maken wie in de finale mag strijden om de titel.

De eerste sprintwedstrijden zullen op 21 mei om 14:00 uur beginnen. Wie mee wil doen hoeft alleen maar te beschikken over een racefiets, minimaal 18 jaar zijn en €10,00 inschrijfgeld te betalen om te mogen deelnemen en een gooi te doen naar de titel. Inschrijven is al mogelijk vanaf 13:00 uur die dag.

Swart kijkt ook alvast naar de toekomst: “Mocht deze editie slagen dan is de intentie om het in 2018 breder te trekken, met in een aantal weekenden achter elkaar wedstrijden in de regio waar punten worden behaald voor het klassement om algemeen winnaar te worden”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie