Geen treinverkeer tussen Deventer en Zwolle door werkzaamheden in Herfstvakantie

In de herfstvakantie  van maandag 23 tot en met zondag 29 oktober  wordt er aan het spoortraject gewerkt tussen Deventer en Zwolle.

Tussen Deventer en Zwolle vernieuwd ProRail dwarsliggers (bielzen) en spoorgrind. Ook vernieuwen ze een tiental overwegen.

Tussen station Deventer en station Olst vinden tijdens de herfstvakantie grootschalige spoorvernieuwingswerkzaamheden plaats. De ballast (spoorgrind) en dwarsliggers (bielzen) worden hierbij vernieuwd. Ten zuiden van station Olst vernieuwen ze twee wissels en aanliggende sporen. Daarnaast vernieuwen ze tussen station Olst en Zwolle een tiental spoorwegovergangen. Eens in de zoveel tijd is dat nodig, want alles wat buiten ligt en veel wordt gebruikt, slijt. Zo zorgen zij voor veilig en betrouwbaar treinverkeer.

 

Dergelijke grootschalige werkzaamheden kunnen helaas niet uitgevoerd worden zonder hinder voor treinreizigers, weggebruikers en omwonenden van het spoor.

Hinder voor het treinverkeer

In verband met deze werkzaamheden rijden er in de periode van maandag 23 tot en met zondag 29 oktober geen treinen tussen Deventer en Zwolle. NS zet bussen in. Reizigers zullen rekening moeten houden met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten.

 

Voor een compleet overzicht van de werkzaamheden en de hinder kunt u kijken op https://www.prorail.nl/werkzaamheden/zwolle-deventer-23-tm-29-oktober

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie