Handbalsters Overwetering naar bekerfinale ten koste van Broekland

Leestijd: < 1 minuut

De handbalsters van Overwetering hebben vanavond de finale van de districtsbeker behaald na een spannende wedstrijd tegen Broekland.  Beide ploegen kruisten de degens dit seizoen ook  al in de titelstrijd in de eerste klasse. Deze strijd werd nipt gewonnen door Overwetering. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek nu ook wederom. Het punten verschil was tijdens de wedstrijd maximaal 3 punten. Beide ploegen kwamen de eerste helft op voorsprong maar deze  werd nooit uitgebreid tot een grote voorsprong. De bezoekers uit Olst gingen met een voorsprong de rust in stand 12-14. De tweede helft was vergelijkbaar met de eerste alleen bleef Overwetering licht de overhand hebben. De ploeg verzuimde zelfs de voorsprong uit te breiden door  het soms te mooi te willen oplossen en afmaken. Daarom bleef de spanning in de wedstrijd. Maar uiteindelijk was de winst voor Overwetering met 30-31 werd Broekland verslagen.

Trainer Ben Bulten was na afloop duidelijk ‘’ Het was een mooie wedstrijd voor het publiek met twee strijdende ploegen  ‘’ Doordat we soms niet  doorzette lieten we het verschil klein. Maar nu staan we wel in de finale en dat was het doel’’

De finale zal tegen de handbalsters van Haarle zijn. Zij wonnen de andere halve finale van Zwolle. Haarle, wat ook al de tegenstander was in de kampioenswedstrijd van de handbalsters van Overwetering waar zij kampioen werden. De datum van de finale staat op 16 juni maar beidde ploegen gaven al aan dat dit niet de ideale data is. Dus mogelijk zal er  in overleg met de handbalbond een andere data voor de finale worden gekozen.