Mooi Schoon Olst

Op 25 maart -Landelijke Opschoondag- steken dorpsbewoners de handen uit de mouwen om Olst eens grondig op te ruimen en van zwerfvuil te ontdoen. Het initiatief voor de opschoonactie is genomen door Bianka Smit-Kiezebrink: “Ik droom van een wereld die schoon is. Een wereld waar het fijn is om te wonen en te leven. Om dat te bereiken wil ik klein beginnen: in mijn eigen omgeving. Ik hoop op een grote opkomst.”

Daarom heeft ze het Pop-Up Café Olst-Wijhe ingeschakeld, een ander nieuw initiatief in de gemeente. Het Pop-Up Café houdt van 10:00 tot 16:00 inloop voor de zwerfafvalopruimers op het kerkplein. “Mensen kunnen de hele dag meedoen, maar als je maar een uurtje kunt mag dat natuurlijk ook.” In het Pop-Up-Café kunnen mensen een kop koffie of thee drinken en even uitrusten van het harde werken. Voor kinderen (4-99 jaar) is er een spelelement toegevoegd: de Zwerfiebingo of een speurtocht. Ook kunnen mensen hun kennis van zwerfafval testen met de quiz van ROVA. Ook is er samenwerking gezocht met Plaatselijk Belang Olst, die op dezelfde dag compost uitdeelt namens de gemeente Olst-Wijhe. Zij staan dit jaar bij het Pop-Up Café op het Kerkplein.

De opschoonactie wordt gefaciliteerd met de Bus van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. De bus is uitgerust met afvalgrijpers, handschoenen, vuilniszakken, veiligheidshesjes etc. Alles wat nodig is om Olst mooi schoon te maken. Het opgehaalde zwerfvuil wordt na afloop gratis afgevoerd. Voor meer informatie over het zwerfvuilprogramma, dat de gemeente Olst-Wijhe samen met nog 17 andere ROVA-gemeenten voert, kijk dan op mooi-schoon.nl.

Help jij ook mee om te zorgen dat Olst schoon het voorjaar ingaat? Geef je op bij kiezebrinkbianka@gmail.com. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/mooischoonolst. Of loop op zaterdag 25 maart tussen 10:00 uur en 16:00 uur even binnen bij het Pop-Up Café op het Kerkplein in Olst.