Nieuwe plannen voor oude vetsmelterij langs de dijk bij Wijhe

foto: Airplay Media

Als een vervallen Frans chateau, zo ligt de oude vetsmelterij langs de dijk bij Wijhe er al meer dan tien jaar bij. Het pand aan de Jan Meesterweg is een gezichtsbepalend gebouw voor Wijhe, echter wel een vervallen gezicht.

Jaren geleden is een poging gedaan door Gert en Paula Keizer om op de plek een prestigieus appartementencomplex te bouwen, echter liefhebbers voor deze woonvorm bleven uit en vergunningen gingen moeizaam. Het pand is nog enige tijd bewoond geweest maar is nu in een danige staat dat bewoning onmogelijk is geworden. Het is nu een broeinest van graffitispuiters en hangjongeren die in het levensgevaarlijke gebouw ronddwalen en nog meer schade toebrengen, het is een kwestie van tijd totdat er echt een ongeluk zal plaatsvinden, enige tijd geleden berichtten wij nog over een brandstichting in het pand waardoor de Brandweer met gevaar voor eigen leven het pand moest blussen. In 2016 heeft PvdA Olst-Wijhe er nog eens op aangedrongen dat het college moest gaan praten met de eigenaar over de vervallen toestand van het gebouw en een oplossing zoeken hiervoor.

De eigenaar was boos op de gemeente omdat die op hun beurt te langzaam was met het verstrekken van de benodigde vergunningen om ook echt stappen te kunnen maken. Er kon op dat moment geen geld verdiend worden, dus vertikte eigenaar Keizer om ook maar iets aan het vervallen aanzicht te doen. De PvdA wilde de shovel wel bestellen en de rommel opruimen maar helaas is dat toen niet gelukt.

Na vele jaren leuren is het perceel ondertussen van eigenaar veranderd en in handen van Bouwbedrijf Bommers uit Dalfsen die er nu 2 rijen van 3 woningen wil bouwen, de plannen voor de luxe appartementen behoren dan ook definitief tot het verleden, ook de website www.dijkmeesters.nl is al enige tijd uit de lucht.

Voor de bouw van de woningen en de sloop van de bestaande bouwval zijn ondertussen vergunningen aangevraagd bij de gemeente. Wanneer de werkzaamheden daadwerkelijk zouden kunnen beginnen is onduidelijk. Vanwege de bouwvakvakantie hebben wij het bouwbedrijf uit Dalfsen niet om een reactie kunnen vragen.

1 Comment

Geef een reactie