Olster Soepcafé wegens succes op herhaling

Foto: Olst in Transitie

Na een zeer succesvolle eerste keer vindt er op zaterdag 27 mei opnieuw een Soepcafé plaats in Olst. De lokale Plus-supermarkt levert groente en zuivel die in de winkel niet meer mag worden verkocht, maar die nog prima eetbaar zijn. Om 18.00 uur kunt u aan tafel in het verenigingsgebouw De Bastiaan, Kerkplein 3 in Olst voor een heerlijke maaltijd. Wees op tijd want op is op.

De organisatie is in handen van een werkgroep van Olst in Transitie, die in samenwerking met het Noaberhuus, de Plus en De Bastiaan het Soepcafé tot een maandelijkse activiteit wil maken.
Daarbij wordt voortgebouwd op het grote succes van de eerste editie van het Soepcafé eind april. Ruim 70 mensen zaten toen aan lange tafels en genoten van de soepmaaltijd met stokbrood, salades en toetje. De gasten waren zeer enthousiast over het initiatief. “Lekker en gezellig, maar ook leerzaam”, waren veelgehoorde opmerkingen. Het was voor velen een eye-opener te horen dat de Plus 100.000 euro per jaar aan voedsel weg moet gooien en dat het al heel veel helpt als iedereen zo veel mogelijk de voorste pakken zuivel/sap uit het schap zal pakken.

Iedereen is van harte uitgenodigd om aan te schuiven; kom wel op tijd, want op is op. Een vrijwillige financiële bijdrage wordt op prijs gesteld, met als richtprijs €2,50 per persoon. Kijk voor meer informatie op www.olstintransitie.nl of op Facebookpagina OlstInTransitie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie