Open dag genealogie Wijhe

Foto: Historische verreniging

Nu de avonden langer worden is het een mooie tijd om in uw familiegeschiedenis te gaan graven. Misschien hebt u al eens mooie verhalen over uw voorouders gehoord, en wilt u er meer over weten. Waar hebben ze gewoond? Wat hebben ze in hun dagelijkse leven gedaan? Hoe is de familienaam ontstaan? Allemaal vragen waar u antwoord op kunt krijgen tijdens de open dag genealogie op zaterdag 14 oktober in het Wijhes Museum. U bent welkom van 10.30 tot 16.00 uur aan de Kerkstraat 34 in Wijhe. Wij zitten met een team enthousiaste vrijwilligers van de Historische Vereniging Wijhe voor u klaar om u te helpen bij uw onderzoek. De toegang is gratis en u hoeft geen lid te zijn van de Historische Vereniging Wijhe, al stellen we het natuurlijk zeer op prijs als u besluit dat te worden.

In het Wijhes Museum beschikken wij over veel informatie die niet via internet toegankelijk is. Denk aan oude foto’s, boerderij-gegevens, kadastrale gegevens, bidprentjes, advertenties, krantenknipsels of informatie uit oude belastingregisters, de bevolkingsadministratie van Wijhe of begraafregisters.

U kunt ook óns helpen. Heeft u oude foto’s, documenten, trouwboekjes, bidprintjes, en zouden wij deze mogen scannen, dan zijn we u zeer dankbaar. Onze collectie is nooit compleet en bovendien doet u er niet alleen ons, maar wellicht ook een ander een groot plezier mee. We scannen ter plekke, dus u kunt uw materiaal zo weer mee terug nemen.
Onze open dagen genealogie zijn elke tweede zaterdag van de maand, van september tot en met april. De volgende data zijn zaterdag 11 november en zaterdag 9 december. Wij hopen u eens te ontmoeten en iets voor u te kunnen betekenen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie