Voetballers Wijhe’92 en Overwetering in de race voor promotie naar de 2de klasse

Op zondag 14 mei jl. werd de laatste speelronde afgewerkt in de 3de klasse B. Op deze laatste speeldag behaalde Lemelerveld het kampioenschap in deze klasse. Zij zullen volgend seizoen weer mogen strijden in de tweede klasse. Maar mogelijk komen daar nog meer ploegen bij die dit seizoen spelen in de 3de klasse. De komende weken zal hiervoor in de nacompetitie gestreden worden. Twee van de deelnemers aan de nacompetitie komen uit de gemeente Olst – Wijhe, Overwetering en Wijhe’92.

Foto: Overwetering

Overwetering
Overwetering, onder leiding van trainer Robert Slinkman, bereikte de nacompetitie door de eerste periode te pakken en uiteindelijk 3de te eindigen in de eindstand. De ploeg stond lang bovenaan en tot de winterstop leek de ploeg de titel favoriet te zijn. Maar na de winterstop kwam de klad erin bij de Olsterse ploeg, die mede door blessures de voorsprong niet kon vasthouden en uiteindelijk Lemelerveld er met de titel vandoor zag gaan. Afgelopen zondag werd er al licht voorbereid op de nacompetitie. De wedstrijd tegen Vaassen werd thuis gewonnen maar een groot deel van het basiselftal speelde niet deze wedstrijd om op een zo volledig mogelijke oorlogssterkte in de nacompetitie te kunnen aantreden. Slinkman ziet wel kansen voor zijn ploeg in de nacompetitie, mede door het uiteindelijk tegenvallende competitieslot vindt hij het een verplichting om te vechten voor promotie.

De eerste stap daarvoor moet gezet worden in de eerste ronde van de nacompetitie, waarin Overwetering in een 2 luik tegen Eilermark uit Glanerbrug zal moeten vechten voor een plek in de finale ronde. Op 21 mei zal het eerste duel plaatsvinden in Glanerbrug, de return wordt op Hemelvaartsdag in Olst gespeeld. De winnaar zal in de finale ronde spelen tegen de winnaar van het duel tussen DCS en DIO’30. In deze ronde zal de winnaar van Overwetering – Glanerbrug op 28 mei eerst thuis spelen en de return op 5 juni uit.

Foto: Wijhe’92

Wijhe ‘92
Waar Overwetering al vroeg zeker was voor een kans voor promotie naar de tweede klasse is Wijhe’92, onder leiding van trainer Hans van der Hoop, misschien wel de verrassing en vreemde eend in de bijt in deze nacompetitie. De Wijhese ploeg degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede klasse en had het de eerste seizoenshelft zwaar. Met de winterstop leek de ploeg af te stevenen op een gevecht om klasse behoud en moesten ze zich zelfs zorgen maken om misschien wel direct te gaan degraderen. Maar de Wijhese machine begon kort na de winterstop te draaien en doordenderen. Door de 1-4 winst afgelopen zondag bij TKA en puntverlies van de kampioen Lemelerveld pakte Wijhe de 3de periode en mogen zij toch tot verbazing van velen meedoen aan het toetje van het seizoen. Trainer Hans van der Hoop ziet zeker kansen voor zijn ploeg: “ Mede doordat ook dit voor ons als een lichte verrassing komt en we een hele goede reeks hebben neergezet lijkt mijn ploeg op het juiste moment in vorm te zijn om het seizoen misschien wel op een mooie manier af te sluiten met promotie naar de 2de klasse”. Dit moet eerst gebeuren in een onderling gevecht met PH. De ploeg uit Almelo kwam tot heden op zondag uit maar zal volgend seizoen op zaterdag actief zijn. Zondag 21 mei zal het eerste duel tussen beide ploegen in Wijhe plaatsvinden waarna op Hemelvaartsdag de return in Almelo zal afspelen. De winnaar van dit duel zal in de finaleronde uitkomen tegen Victoria’28, die de eerste wedstrijd thuis speelt. De winnaars van de finalerondes zullen volgend seizoen in de 2de klasse mogen uitkomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie